0048 Mira Delavec Touhami Medium

 
Login Register

Predstavitev Vokalne skupine Kokr'čan

Smarjetna-goraOhranjanje slovenske identitete, ki jo je moč najti v številnih notnih zapisih slovenske glasbene dediščine, je rdeča nit 20 letnega delovanja Vokalne skupine Kokr´čan.

Od skromnih začetkov in sramežljivih glasbenih nastopov v letu 1993, smo se razvili v vokalni ansambel, ki je skozi različne nastope in koncerte pokazal veliko voljo do glasbenega poustvarjanja. Skupini se pozna neposnemljiva šola zborovodje Ignaca Gorjanca, ki jo spremlja že od vseh začetkov.

Skupaj z njim smo Kokr´čani pobrskali po zaprašenih arhivih in odkrili slovenske glasbene dragulje, kot so uglasbitve pesmi Josipine Urbančič - Turnograjske, ki jih od tedaj vedno znova predstavljamo slovenskim ljubiteljem zborovske glasbe.

JeruzalemTradicionalni Pevski večer je naša osrednja prireditev, s katero tkemo vezi s številnimi skupinami iz Slovenije in zamejstva ter krajanom in podpornikom predstavljamo nove dosežke tekoče pevske sezone.

Prepoznavnost skupine v domačem okolju in izven njega pa krepijo tudi podoknice, s katerimi Kokr´čani pogosto popestrimo razna praznovanja.

Ob našem praznovanju gre zahvala vsem, ki so v 20 letih kot pevci prispevali k današnjemu zvenu, Ignacu Gorjancu, ki je gonilo našega vokalnega razvoja ter vsem, ki imate razumevanje za naše delo in vloženi trud.

 
- Prijava -